ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δεν έχει νόημα το ΕΚΑΒ χωρίς αυτούς
Ημερομηνία :15.12.2012

Παράξενος χειμώνας μπαίνει
παράξενη εποχή
Κανείς δεν ξέρει πού πηγαίνει
δεν ξέρει πού θα βγει

Πέρασαν 3 μέρες. 3 μέρες πόνου, θλίψης, απογνωσης, αίσθησης αδικίας. 3 μέρες αίσθησης ότι πλέον δεν έχει νόημα το ΕΚΑΒ χωρίς αυτούς.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ....
Δεν θα ξανάρθει ο Βαγγέλης να μου πει... "Φροσάκι έχει όρεξη σήμερα τ΄αφεντικό?"
"Αλλά και να μην έχει άστον μωρέ.... θα τον κάνω εγώ να έχει"
και μετά για λίγο φωνές αλλά στον τέλος νάτους αγκαλιά έξω να καλαμπουρίζουν .... αγκαλιά να βρουν λύσεις. Λύσεις, λύσεις, λύσεις στα προβλήματά μας, στις διενέξεις μας, στα κοντραρίσματα μεταξύ των Σωματείων, στις ομάδες, στις αποστολές εξωτερικού ...σε όλα.
"Φρόσω ξέρεις τι θα σας κάνουμε πάλι.... Χοροεσπερίδα τζάμπα" ...να φωνάζω από τη χαρά μου, και να μου λες..."πιο δυνατά φροσάκι, πιο δυνατά....να σ΄ακούσουν όλοι"
"Μάνα ξέρεις τι θυμήθηκα και με έκανε χώμα...ο Βαγγέλης μου έμαθε ψαροντούφεκο" Α ρε Βαγγέλη πως να σου έλεγα ΟΧΙ σε ότι μου ζητούσες, πως να μη χαμογελούσα όταν σε έβλεπα, όταν έπεφτα στην αγκαλιά σου... Αφού ήσουν πάντα δίπλα μου ακόμα και στο μεγάλωμα του παιδιού μου. Πως να σου αρνηθώ σε κάτι θυμούμενη που μου έλεγες ότι ήμασταν το πιο "βαρύ πλήρωμα". Βαρύ σε αγάπη, χαμόγελο, προσφορά....

"Καλημέρα...πείτε μου" Έτσι άρχιζε η μέρα μου.... Με μια καλημέρα σου και μετά...
"Φρόσω κάνε αυτό, μάζεψε, αυτό, ετοίμασέ μου το άλλο...κι έρχομαι." Πόσο τυχερή ήμουν που έζησα δίπλα σου. Πόσο σίγουρη ένιωθα κάθε πρωί που μου έσφιγγες το χέρι, γυρίζοντας από όλα τα γραφεία. Που μου έκανες ακόμα και τα πιο απίστευτα πραγματικότητα. "Φρόσω πάρε να μου συμπληρώσεις τα ιστορικά από τα πεθερικά σου...τι μου λέει τώρα πάλι σκεφτόμουν. Θα περάσει ο καιρός και θα το ξεχάσει....
Σιγά μην ξεχάσει να κάνει πραγματικότητα κάθε "τρελή για μας" "υλοποιήσημη για αυτόν" σκέψη του.
"Μάνα θυμάσαι που το καλοκαίρι με έκανε να δουλέψω στο σχέδιό του για τους χρόνιους ασθενείς μαζί με τον φιλιότσο του?" "Ναι Νικολα μου, είδες πόσο τυχερός είσαι που έχεις το ευχαριστήριό του για την προσπάθειά σας" "Ναι μάνα, έχεις δίκιο"
Ποιος άλλος θα έπειθε και θα έφερνε δυο φοιτητές ντάλα καλοκαιριού, να δουλεύουν 8ωρα και βάλε, αντί να βολοδέρνουν σε καφετέρειες. Τα 5.οοο πρώτα περιστατικά ξεκαθαρίστηκαν από αυτά τα παιδιά. Κοντά 13.000 περασμένα ήδη στη βάση δεδομένων. 11/12/2012.."Φρόσω στείλε αύριο αυτήν την επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε την αρχιεπισκοπή όπως και την Μητρόπολη Ρεθύμνου. Έτσι θα μαζέψουμε κι άλλα περιστατικά" ..... Δεν το έκανα, συγχωρέστε με. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ...

Πες μου ποιος
το φως του θα μας δώσει
Ξανά να μας ενώσει
τα όνειρα να σώσει ποιος

Πίστευα ότι θα το διαχειριζόμουν κι αυτό. Άλλωστε το έχω ξαναζήσει το εργάκι. Δεν ...δεν...δεν παλεύεται η σκέψη, δεν παλεύεται η σιγή, δεν παλεύεται η απώλεια.
"Φρόσω είδες...δεν σε ενόχλησα καθόλου το Σαββατοκύριακο" "Εβγαλα δουλειά όμως, δεν φαντάζεσαι ποση. Πάνω στο γραφείο σου τα έχω προετοίμασέ τα και θα τα δούμε το μεσημέρι που θα γυρίσω" Δεν με πήρες ξανά τηλέφωνο. Δεν γύρισες. Και τα χαρτιά εκεί που τα άφησες.

Τώρα που πια κανείς δεν μοιάζει
για σοφός
Η αγάπη ίσως ξέρει πώς

Η αγάπη μόνο ίσως ξέρει
μα το 'χει μυστικό,
πώς λύνουνε χωρίς μαχαίρι
το γόρδιο δεσμό.

Η αγάπη μόνο ίσως έχει
το μαγικό κλειδί
να ξέρει μέσα απ' το λαβύρινθο... να βγει

Αυτό μόνο μας μένει όντως. Εχθές το πρωι που το άκουσα στο ραδιόφωνο, ήμουν σίγουρη ότι ΑΥΤΟΙ οι δύο μου τη στήσανε τη δουλειά...να μου θυμήσουν ότι με την αγάπη τους σε όλους μας, μα κυρίως στα άτομα που είχαν κοινό όραμα, κατάφερναν να κάνουν τα δικά τους όνειρα, δικά μας και να τα πραγματοποιούμε όλοι μαζί. Έτσι μας έκαναν συνεργούς στην "επιτυχία". Μας έκαναν να νιώθουμε σημαντικοί, δυνατοί και σίγουροι για την συνέχεια. Γιατί γι αυτούς πραγματικότητα ήταν η εξέλιξη, η αναβάθμιση, η συνεχής ολοκλήρωση, Η ΑΛΛΑΓΗ. Όχι το βάλτωμα, οι πονηρές σκέψεις, η κακία, Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ....
Ηγέτες, αυτό ήταν και οι δύο, στο χώρο του ο καθένας. Και φίλοι κολλητοί όμως, έξω από αυτόν. ΚΟΛΛΗΤΟΙ με όλο το νόημα της λέξης. Κολλητοί στα παρεάκια, στις πλάκες, κολλητοί όταν πραγματονώταν κάθε όνειρό τους. Από την Τσεχία, μέχρι την Τουρκία και την Κύπρο. Από την Κρήτη μέχρι τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Λάρισσα και όλα τα μέρη της Ελλάδας που ήρθαν συλλυπητήρια.

Βουλιάζουμε όλο και πιο κάτω
όλο πιο βαθιά
Πότε θα πιάσουμε επιτέλους πάτο... πια

Έτσι νιώθω, οτι βουλιάζω και βουλιάζω αφάνταστα γρήγορα. Και με τρομάζει αυτο. Αλλά που θα πάει μετά τον πάτο δεν υπάρχει πιο κάτω. Άρα πρέπει να ανέβουμε...για το Βούρβαχη και το Κελάρη. Για το Νικόλα που προσπαθεί σε ένα κρεββάτι να μαζέψει τα κομμάτια του. Τα κομμάτια από ένα Βούρβαχη που ήταν δίπλα του πάντα, του τοζητούσε και όχι. Που ήταν η αρχή και το τέλος της κάθε του μέρας. Που ήταν το χαμόγελο και το δάκρυ του. Που δεν έζησε το χαμό του και πως τώρα να αποδεχθεί την απώλεια. Μαζί παντού και μπροστάρης σε ότι του ζητούσε. "Φρόσω ποιος να μου το λεγε ότι θα γινόμουν εκπαιδευτής...." Όχι μόνο έγινες Νικολιό μου αλλά έγινες και καλός. Κοίτα να σηκωθείς γιατί σε έχω αναγκη, σε έχουμε ανάγκη για να λέμε ότι έχουμε, για κάποιον που έζησε όλο αυτόν τον τρόμο" λόγο να συνεχίσουμε.
Για σένα, για τον Βούρβαχη, για τον Κελάρη και για τις ψυχές μας....

Ματθαιάκη Ευφροσύνη
PHTLS Greece & Cyprus National Coordinator
mob. 6944 842493

Μοριοδότηση

Το PHTLS μοριοδοτείται μέσω του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με μόρια CME-CPD της UEMS (Union Européenne des Médecins Spécialistes)

Τελευταία Νέα

03-06.10.2016

NAEMT Annual Meeting,

περισσότερα

03-07.10.2016

EMS WORLD Expo

περισσότερα

14.12.2015

Bleeding Control for the Injured Course

περισσότερα

15-19.09.2015

EMS World Expo. EDUCATION for today - SOLUTION for tommorow

περισσότερα

11-15.05.2016

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας με διεθνή συμμετοχή

περισσότερα

17-19.09.2015

Διαγωνισμός Πληρωμάτων Ασθενοφόρου - Κύπρος 2015

περισσότερα

15-19.09.2015

EMS WORLD Expo

περισσότερα

22.09.2012

Ημερίδα "Σύγχρονες τάσεις στην αντιμετώπιση του Τραυματία"

περισσότερα

Αιτήσεις Εγγραφής